14.7 C
Uzhhorod
Четвер, 9 Травня, 2024

DoS-атака на сайт «Новини Закарпаття» – спроба зачистити інформаційне поле

Відомий на Закарпатті веб-сайт, що спеціалізується на регіональних новинах, “Новини Закарпаття” нещодавно став жертвою тривалої та систематичної DoS-атаки (атака відмови у обслуговуванні), витримуючи кілька днів безперервного цифрового нападу. Через надмірний трафік сервіс хостингу сайту був змушений тимчасово його відключити. Наразі веб-сайт переходить на більш безпечну хостингову платформу та планує впровадити вдосконалену систему захисту від таких атак з метою швидкого відновлення.

Цей інцидент викликав здивування серед вебмайстрів сайту, які стверджують, що ніколи раніше не стикалися з такою складною атакою у своїй професійній діяльності. Особливо цікаво, що метою атак стали декілька інших сайтів Закарпаття, які поділяють схожі провладні та проєвропейські позиції, що вказує на координовані зусилля з метою заглушення цих голосів. Це спонукало до роздумів щодо можливих мотивів та осіб, причетних до цих нападів, з огляду на значні фінансові ресурси, необхідні для здійснення таких масштабних атак.

Таймінг та вибір цілей натякають на політичні мотивації, можливо пов’язані з майбутніми виборами або іншими політичними амбіціями. Існують припущення, що за атаками можуть стояти інтереси Росії або відомого українського народного депутата, який нібито намагався придбати різні регіональні веб-сайти. Ця ситуація свідчить про навмисну спробу очистити інформаційне поле Закарпаття напередодні значної події, сигналізуючи про тривожну тенденцію використання кіберагресії для впливу на громадський дискурс та політичний ландшафт.

Атаці підався також наш сайт сріншот:

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News