17.5 C
Uzhhorod
Неділя, 19 Травня, 2024

Жолт Шем’єн заявив: “Угорщина не видасть Україні біженців”

ЖолтШем’єн заявив про те, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак обговорює екстрадицію українців, призваних на військову службу з країн ЄС.

Віце-прем’єр, який також відповідає за національну політику, восени минулого року вже заявляв, що Угорщина не видасть жодного українського біженця , незалежно від того, чи є він військовозобов’язаним, на думку Києва. Тепер політик знову підтвердив atv.hu , що це все ще позиція уряду.

Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, на думку українців, військовозобов’язаною чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть

– сказав віце-прем’єр-міністр, а потім додав:

З нами всі біженці з України в цілковитій безпеці та отримують всю допомогу, чи угорську, чи українську.

Політик також розповів про те, що для закарпатських угорців це також наш природний національний обов’язок, у випадку з уранцями – гуманітарний і юридичний доказ, оскільки ніхто, чиє життя буде під загрозою, не може бути екстрадованим. Він додав, що українці хочуть їх екстрадиції, щоб відправити на війну, на фронт, але тим, хто тікає до нашої країни, нічого не загрожує.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News