17.5 C
Uzhhorod
Субота, 27 Липня, 2024

Закарпатська корупція: тіньові схеми Тищенка та його “правої руки”

Деструктивна поведінка нардепа роками завдає збитків іміджу держави.

Вже не секрет, що під виглядом боротьби з «схемами» команда «котлети» намагається їх очолити та спрямувати всі потоки з тіньових оборудок у свої кишені.

Тому і не дивно, що напрямок був обраний з курсом на найприбутковіше — «боротьбу» з кол-центрами та лісовою мафією.

І якщо у першому випадку, судячи з оприлюднених аудіозаписів, Тищенко просто вимагає за роботу кожного кол-центру певну щомісячну данину, то у випадку з «Нацресурсами» його тимчасово-слідча комісія перетворилася у справжнє рекет-угрупування.

Вся діяльність ТСК виглядає наступним чином: здійснюються рейди місцевими підприємствами з погрозами відкрити кримінальні провадження та зупинити діяльність фірм.

З ким вдалося домовитися — ті продовжують працювати, і вже тоді ТСК починає рекет конкурентів, які відмовилися платити данину команді Миколи Оболонського.

Все це виглядає як нереальна, фантастична ситуація з відтінком абсурду, але це — закарпатська дійсність.

В найкращих традиціях ОПГ рейди Тищенка мають структурно-функціональні ознаки діяльності злочинних угрупувань: на підприємство під’їжджає чорний бусик, із якого з криками вистрибує лідер ТСК та його підопічні, що є посередниками у спілкуванні з бізнесменами.

Хто ж ці люди? Це колишні мільйонери-лісники, експрацівники правоохоронних структур, які мріють повернутися до “корита”, місцеві депутати та інша нечисть з орбіти Тищенка.

Найбільш одіозним представником закарпатського клану Тищенка є уродженець Тячівщини Михайло Банк.

За часів Арсена Авакова згадуваний персонаж очолював Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області (читачам може бути більш відома стара назва структури — УБОЗ).

Саме там Банк досконало відпрацював усі рейдерські навички. Через місцеві корумповані суди він ініціював обшуки й вилучення документів у місцевих ТОВ.

У такий спосіб він паралізовував роботу підприємств, після чого вимагав у підприємців «викуп» установчих, робочих та бухгалтерських документів.

Все це відбувалося в таких масштабах, що за звільнення Банка підписалося понад 40 народних депутатів, які щоденно отримували скарги набезчинство чиновника.

Як бачимо, усі навички Банка сьогодні справно використовує команда Тищенка, до якої він увійшов як консультант з «особливо прибуткових питань».

У розслідуванні Михайла Ткача «На ужгородському напрямку» зафіксовані регулярні зустрічі Тищенка та Банка.

Сьогодні Михайло Банк також є підозрюваним ДБР у розкраданні землі в Карпатах.

За версією слідства, він є дотичним до розкрадання 29 лісових земельних ділянок в урочищі «Вишня» біля курорту «Буковель».

Ці ділянки потрапили у приватні руки різних людей, а три ділянки загальною площею 0,35 га дістались Василю Банку – батькові Михайла Банка.

Тут родина Банка планувала побудувати готель, розрахований на 30 номерів, який включає SPA, всесезонний басейн на даху, лижну кімнату, магазин лижного спорядження та прокату лиж, спортзал та гелікоптерний майданчик.

Завдяки Тищенку корумпованому чиновнику наразі вдається уникнути відповідальності у цій справі. Однак будемо сподіватися, що правоохоронці завершать розпочате провадження й усі винні в мільйонних оборудках будуть покарані.

За лобіювання Тищенка Банк встиг очолити та попрацювати керівником в Державній екологічній інспекції у Закарпатській області, де наніс державі мільйоні збитки.

Він підозрюється у корупційних схемах з незаконними перевірками, які здійснював виключно на підставі власного наказу, без обов’язкових погоджень з профільним Міністерством.

Близько 80 незаконних перевірок Банка було здійснено з метою тиску на бізнес. Після цього прокуратура запідозрила його у корупційній змові, позаяк чиновник дивним чином відкликав дві претензії майже на 30 мільйонів гривень. Вміння вигідно домовлятися – головна риса корупціонерів.

Сам уродженець Тячівщини та екскерівник УСР в Івано-Франківській області свій побут провадить в Ужгороді, де на вулиці Кримській «чесному» чиновнику належать два елітних будинки вартістю близько 2 мільйонів доларів.

В кулуарах Михайла Банка відкрито називають гаманцем Тищенка.

Знавець земельних схем та всіх нечесних методів впливу правоохоронців на бізнес та суди Михайло Банк став цінним кадром в команді одіозного нардепа, яка щодня опановує нові рейдерські схеми.

Інформація – сайту: https://zakinsider.com

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News