24.7 C
Uzhhorod
Вівторок, 30 Квітня, 2024

Як вплине закон про посилення мобілізації на українців за кордоном?

11 квітня 2024 року Верховна Рада України ухвалила закон №10449 про посилення мобілізації.

Цей закон містить ряд положень, які стосуються українців, які перебувають за кордоном. Ось деякі з ключових моментів:

  • Чоловіки віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, протягом 60 днів з дня набрання чинності законом повинні оновити свої дані у військових комісаріатах за місцем реєстрації. Це можна зробити особисто або через уповноважених представників.
  • Після закінчення 60-денного строку українські дипломатичні установи за кордоном зможуть надавати консульські послуги лише тим чоловікам, які оновили свої дані у військових комісаріатах. Це стосується таких послуг, як оформлення закордонного паспорта, посвідчення особи й інших документів.
  • Тим, хто не оновить свої дані у військових комісаріатах, може загрожувати позбавлення водійських прав та інших документів.
  • Закон не скасовує можливість виїзду за кордон для чоловіків придатних до військової служби. Проте, для виїзду їм буде потрібно отримати спеціальний дозвіл від військових комісаріатів.

Важливо зазначити, що наразі немає чіткої інформації про те, як саме буде впроваджуватися цей закон.

Рекомендується українцям, які перебувають за кордоном, стежити за оновленнями від офіційних джерел та за потреби звертатися за консультаціями до українських дипломатичних установ у своїй країні перебування.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News