11.9 C
Uzhhorod
Субота, 27 Квітня, 2024

Українсько-словацький форум регіонального розвитку відбувся в Ужгороді

Розмова йшла про розвиток транскордонного співробітництва, будівництво транспортних коридорів й розбудови кордону, перспективи створення українсько-словацького Європейського об’єднання територіального співробітництва.

🤝 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай подякував віцепремʼєр- міністру Словацької Республіки Петеру Кмецу та керівникам Кошицького та Пряшівського країв за величезну допомогу, яку Словаччина надала та продовжує надавати Україні під час війни з росією.

☝️ «Впевнений, що зустріч у такому серйозному форматі виведе на принципово новий рівень прикордонну співпрацю, реалізацію спільних міждержавних проєктів, покращить комунікацію між громадами, освітніми, медичними закладами Закарпаття та Словаччини, відкриє нові перспективи для бізнесу, – заявив Роман Сарай. – Переконаний, що подібні зустрічі зараз вкрай необхідні. Ми не лише знаходимо спільні точки дотику між громадами, бізнесом та інституціями двох країн, стираємо кордони, але й наближуємо нашу перемогу!»

👉 Участь у форумі також взяли перший керівник Закарпатської ОВА Віктор Микита, заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, керуюча справами Мирослава Ливч, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, проректор із науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел, представники місцевого самоврядування Закарпаття.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News