10.8 C
Uzhhorod
П’ятниця, 3 Травня, 2024

Закарпатця засудили на 15 років ув’язнення за службу в російській армії

Ужгородський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю села Великі Лучки Василю Сідуну 1979 року народження, визнавши його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Згідно з матеріалами справи, Сідун виїхав до Росії в місто Пенза, де оженився на місцевій жительці та прийняв російське громадянство. Після цього він отримав повістку на військову службу, погодився на неї та проходить службу в російській армії наразі.

Суд визнав, що дії Сідуна наносять шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та державній безпеці України.

Важливо зазначити, що це перший вирок за державну зраду, винесений судом Закарпатської області з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Цей вирок є чітким сигналом для тих, хто думає про співпрацю з ворогом: будь-яка така діяльність буде суворо каратися українським правосуддям.

Ось деякі додаткові деталі справи:

  • Суд не розголошує деталей про місце служби Сідуна в російській армії з міркувань безпеки.
  • Сідун має право на апеляцію протягом 30 днів з дня винесення вироку.
  • Цей вирок може стати прецедентом для інших подібних справ, які розглядаються в Україні.

Ця історія є нагадуванням про те, що війна в Україні триває, і що кожен українець має зробити свій внесок у захист своєї країни.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News