16.9 C
Uzhhorod
Середа, 8 Травня, 2024

Віктор Балога «батько» русинського сепаратизму в Закарпатті?

«Житель Закарпатської області підтримував дії РФ та хотів створити “Підкарпатську Русь”. Правоохоронці задокументували його злочинну діяльність, а суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 20 років» – повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Житель Закарпатської області підтримував дії РФ та хотів створити “Підкарпатську Русь”. Правоохоронці задокументували його злочинну діяльність, а суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 20 років» – повідомляє Офіс генерального прокурора.
Прізвища фігуранта вже декількох кримінальних справ прокуратура не оприлюднює тому ми хочемо її озвучити. Мова йде про уродженця села Кушниця колишнього Іршавського району, Петра Гецко, якого навіть його односельці практично не пригадують.

Так хто такий Петро Гецко та звідки він взявся в русинському русі (коротко)?

Факт той, що «породив» Петра, відомий проросійський піп Московського патріархату Дмитро Сидор. Як Петро потрапив в «полон» Сидора, достовірно не відомо більш за все його йому підсунула російська розвідка, але це таємниця за сімома печатями. Цікаво, що Петро довгий час жив при соборі Сидора, звідки і вів свої живі журнали де пропагував російську ідеологію. Цікаво, що СБУ спочатку не сприймало Петра за «фігуру» і не звертало на нього уваги.
Але все змінилося 25 жовтня 2008 році в Мукачеві відбувся Другий європейський конгрес русинів де Петра обрали «прем’єр – міністром» Підкарпатської Русі, як обирали та хто то вже інша історія.
Про походження Петра, можна написати не погану книгу, яка завершиться тим, що сидить Петро у розбитого корита під стінами Кремля та проклинає золоту рибку.

П.С. Цікава історія з плакатом про розшук СБУ Петра Гецка, щоб підняти свою «вагу» він сам їх виготовляв та розклеював(кустарна якість друку – ред.), але це вже теж інша історія.

Але це вже лірика….

Повернемось до нашого заголовка, який до речі зі знаком запитання!

«В Закарпатті муха не пролетить без моєї команди» – так тоді кулуарно заявляв «цар» Закарпаття Віктор Балога, заходячись на посаді Глави Секретаріату Президента України. І тоді то була правда ні одна політична або громадська подія в області не могла пройти без відома, або згоди пана Балоги.

І тут постає питання, а як в Мукачеві «вотчині» Балог міг пройти проросійський конгрес русинів до речі на який приїхало декілька автобусів підтримки навіть з Криму – без відома Віктора Балоги?

Тут стверджувати, щось важко, але питання залишаються, до речі як з військовим аеропортом в Мукачеві.

Це цікаво, росіяни почали активно готуватися до війни з Україною з 2007 року тут теж цікава аналогія…..

Для довідки: Русинських рух все був поділений на два крила проєвропейський та невеликою частиною проросійський.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News