6.9 C
Uzhhorod
Субота, 27 Квітня, 2024

В Івано-Франківській області майже 40 тисяч осіб військовозобов’язаних як такі, що перебувають у розшуку

В Івано-Франківській області, за словами заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Романа Боднара, майже 40 тисяч осіб було внесено до електронного реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” як таких, що перебувають у розшуку. Ці особи офіційно вважаються такими, що ухилилися від призову, не прибули за повісткою або не надали передбачені законом дані. Відповідно, поліція має право примусово доставляти таких осіб до ТЦК в порядку адміністративного затримання.

Цей захід був запроваджений як відповідь на тих, хто, отримавши повістку, не з’являється у військкомат, вважаючи, що їх не буде шукати. Особливу увагу привертає ситуація з особами, які мають право на відстрочку, але не подали відповідних даних до ТЦК. Такі особи можуть зіткнутися з труднощами при спробі перетнути кордон, оскільки під час перевірки документів може виявитися, що вони знаходяться в розшуку, що призведе до їхнього негайного повернення для уточнення даних.

Станом на грудень 2023 року, загальна кількість таких осіб у Івано-Франківській області сягнула 36 тисяч, а з початку поточного року до списку додалися ще три тисячі громадян. Це підкреслює серйозність ситуації та необхідність своєчасного виконання військового обов’язку або належного оформлення відстрочок.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News