10.9 C
Uzhhorod
Вівторок, 30 Квітня, 2024

Прикордонники викрили двох фейкових опікунів, які збиралися незаконно виїхати з України

Днями на кордоні з Румунією прикордонники Мукачівського загону затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно виїхати з України, видаючи себе за опікунів дітей.

Під час перевірки документів у пункті пропуску “Дьяківці” на виїзд з України 25-річний житель Київської області пред’явив свідоцтво про народження дитини, в якому він був записаний як батько. Однак прикордонники встановили, що чоловік жодного стосунку до дитини не має, а документ він придбав за 5 тисяч доларів США.

Ще одного фейкового опікуна затримали в пункті пропуску “Порубне”. 30-річний житель Чернівецької області намагався виїхати з України з 12-річною дівчинкою, видаючи себе за її дядька. Однак під час спілкування з прикордонниками дитина не змогла назвати жодних особистих даних про свого “родича”, а також не знала, куди вони їдуть.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Прикордонники застерігають: не намагайтеся незаконно перетнути кордон, адже це може призвести до кримінальної відповідальності.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News