11.9 C
Uzhhorod
Субота, 27 Квітня, 2024

Закарпатець намагався відкупитися від поліції за 200 гривень

“Ми виявили чоловіка, який хотів дати хабар, щоб уникнути адміністративної відповідальності Подія трапилась нещодавно, близько 9-ї години, поблизу села Залужжя, Мукачівського району. Патрульні виявили водія, який, рухаючись на авто Peugeot, порушив ПДР. Під час розгляду справи керманич, аби уникнути відповідальності за порушення, намагався надати хабар в розмірі 200 гривень. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, адже в діях водія вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ- йдеться повідомлення патрульної полції.

Цей інцидент свідчить про важливість боротьби з корупцією на всіх рівнях. Спроба дати хабар в 200 гривень для уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР вказує на те, що деякі люди все ще вважають це прийнятною практикою, незважаючи на її незаконність і моральну неприпустимість. Важливо, що правоохоронні органи продовжують виявляти такі випадки та притягати винних до відповідальності.

Стаття 369 Кримінального кодексу України (ККУ), яка стосується пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі, передбачає покарання для осіб, що намагаються вплинути на службовців з метою отримання неправомірних переваг. Законодавство України жорстко карає такі дії, підкреслюючи серйозність цієї проблеми та важливість забезпечення правопорядку та справедливості.

Слідчо-оперативна група, викликана на місце події, проведе ретельне розслідування для з’ясування всіх обставин справи. Це допоможе забезпечити, що будь-яка особа, визнана винною в спробі дачі хабаря, буде притягнута до відповідальності відповідно до закону. Розгляд таких випадків також відіграє важливу роль у попередженні подібних порушень у майбутньому, сприяючи формуванню нестерпності суспільства до корупції.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News