16.4 C
Uzhhorod
Субота, 18 Травня, 2024

Ужгородський аеропорт повертає собі статус “міжнародного”: можна долетіти вже до Греції.

17 липня  відбувся перший рейсовий авіапереліт Ужгород – Салоніки (Греція)

Як повідомили у аеропорту “Ужгород”, до Греції відлетіло 32 пасажири, більшість з яких – це краяни Закарпаття. Переліт здійснено літаком Embraer ERJ 145.

Повноцінну роботу аеропорт відновить вже з вересня.

Тож мандрівуи стають доступнішими, комфортнішими і швидшими, а аеропорт «Ужгород» можна без сумніву назвати міжнародним.

2017 року ЄС заборонив польоти до летовища Ужгороду, що на той час більше року не приймав рейси. Причиною заборони було унікальне та близьке розташування словацького кордону, отже літаки при зльоті та посадці порушували повітряний простір країни..

В грудні 2019 представники України та Словаччини дійшли згоди про розблокування роботи летовища, зокрема було узгоджено умови спільного використання повітряного простору Словаччини. 10 червня Кабінет міністрів схвалив рішення щодо спільного використання частини повітряного простору Словаччини, що дозволить аеропорту приймати та відправляти рейси.

У травні 2021 було проведено розширення руліжної доріжки і перону аеродрому. І вже в червні запущено регулярні рейси з Ужгорода до Києва. Літаки доставляють пасажирів до Києва за 1 годину 50 хв. У перспективі з’єднати Ужгород повітряними шляхами з Одесою, Харковом та Дніпром.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News