27.5 C
Uzhhorod
Субота, 27 Липня, 2024

СБУ викрила канал переправлення “ухилянтів” за кордон на Закарпатті

15 травня 2024 року співробітники Служби безпеки України в Закарпатській області викрили групу осіб, які незаконно переправляли чоловіків призовного віку за кордон.

Зловмисники брали за свої послуги 10 тисяч доларів США з однієї людини. За даними слідства, їм вдавалося щомісяця переправляти таким чином близько 20 осіб.

Організатором оборудки виявився мешканець Хустського району. Він разом зі спільниками забезпечував “трансфер” призовників до кордону та показував їм маршрути для його незаконного перетину.

Щоб уникнути викриття, зловмисники перевіряли своїх “клієнтів” на наявність жучків. Проте, співробітники СБУ все ж таки змогли задокументувати їхню злочинну діяльність.

В результаті спецоперації одного з фігурантів справи було затримано під час спроби переправити сімох чоловіків. Йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину та інших осіб, причетних до нього.

Важливо: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерела

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News