28 C
Uzhhorod
Субота, 27 Липня, 2024

Уряд оновив правила бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану: що важливо знати

14 травня 2024 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанов №76 “Про бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час”. Оновлені правила стосуються як держсектору, так і приватних підприємств.

Ось деякі з ключових моментів:

  • Розширено перелік критично важливих для економіки та життєдіяльності організацій. До нього, зокрема, включено підприємства енергетики, транспорту, аграрного сектору, харчової промисловості та інші.
  • Підприємства, які відповідають критеріям критичності, тепер самостійно подають до Міністерства оборони документи для підтвердження такого статусу. Раніше це роб Мінекономіки.
  • Встановлено чіткі критерії для визначення кількості військовозобов’язаних, яких можна забронювати. Це залежить від чисельності працівників підприємства та їх ролі у забезпеченні функціонування об’єкта.
  • Змінено порядок звільнення з військової служби резервістів, які працюють на критично важливих підприємствах. Тепер для цього потрібна не лише відповідна постанова Кабміну, але й наказ Міністерства оборони.

Важливо! Оновлені правила бронювання не поширюються на військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації.

Детальніше про зміни можна дізнатися з офіційних джерел:

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News