9.2 C
Uzhhorod
П’ятниця, 17 Травня, 2024

На Закарпатті призовник відмовився від мобілізації через поганий зір, але заяву про відмову написав власноручно

Закарпатець, будучи  військовозобов`язаним за повісткою прибув до військкомату де пройшов військово-лікарську експертизу, за результатами якої визнаний здоровий та придатний до військової служби. Відповідно отримав повістку для відправки у військову частину для проходження військової служби за мобілізацією. На час відправки він до воєнкомату не з’явився, а через деякий час прийшов та написав заяву про відмову служити через погане здоров’я та зір. Військкомат повторно відправив призовника на  медичну комісію,яка визнала його придатним до несення служби, але він знову відмовся. Справу про відмову від мобілізації було передано до Мукачівського районного суду.

 В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. Пояснив, що дійсно відмовився від проходження військової служби через поганий зір, не бажає та не може воювати. Був у військоматі , проходив медичний огляд та йому вручили повістку. Під час проходження медичного огляду його перевіряла комісія та сказали, що все в порядку, однак в нього поганий стан здоров`я.

В судовому засіданні встановлено, що обвинувачений особисто писав вказану заяву, даний факт ним не оспорюється.

Таким чином,суд вважає,що вина обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України, тобто в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період.

Суд визнав винним підсудного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченогост.336 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки.

На підставі ст.75КК України підсудного від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком 2 (два) роки – йдеться у вироку суду.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News