15.8 C
Uzhhorod
Неділя, 28 Квітня, 2024

Закарпатська обласна рада останнім часом схожа на театр абсурду – Володимир Чубірко

Замість того, щоб прийняти ключові рішення і продовжити працювати у звичайному режимі, окремі фракції роблять все можливе, щоб зірвати засідання і відтягнути час.

На сьогоднішній сесії 43-ма голосами зняли з посади голову ради Олексія Петрова. Цього разу вже задовільнивши його заяву про звільнення. У прощальній промові екс-керівник ради назвав політичним шантажем те, що більшість депутатів висловили йому недовіру. Мабуть пан Петров забув, як іще зовсім недавно він сам повівся з депутатами, які проголосували за його призначення. Що зробив з діючою коаліцією. Як одне за одним зривалися засідання сесій.

За кілька годин до обрання нового голови з’являється  інформація про замінування зали для голосування. Так само, як і минулого разу, це виявилося фейком. Як розцінити такі дії? Чи не політичний це шантаж? Що це взагалі за гра?

Зрозуміло, що на політичну ситуацію впливають процеси поза стінами ради. Часу було достатньо. Наче всі фракції домовилися, було досягнуто усіх можливих компромісів – і знову глухий кут. Маю надію, що все ж таки демократія переможе, бо живемо ми не в тоталітарному режимі і кожен має право на волевиявлення.

Зараз як ніколи раді потрібне згуртування. Чвари, непорозуміння, особисті образи необхідно забути та зосередитися на інтересах закарпатців, зайнятися тим, що нам доручила громада – вивчати проблеми виборців, готувати проекти, приймати рішення. А щодо мого наче б то шовіністичного вислову про закарпатських українців, відповім коротко: цей термін виник під час боротьби закарпатців за Карпатську Україну і їх ми вважаємо героями.  

У зв’язку із сьогоднішніми подіями, наступне засідання сесії перенесено на середу.

Тому далі буде.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News