21.4 C
Uzhhorod
Вівторок, 30 Квітня, 2024

Закарпатські угорці не зможуть голосувати за Орбана та майбутній Парламент

Досить цікаво починають складатися відносно нові відносини між Україною та Угорщиною, пропоную дві заяви українських лідерів за один день:

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном з нагоди 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

«Сьогодні виповнюється 30 років з того дня, як Угорщина третьою визнала незалежність України та стала першою державою, з якою ми встановили дипломатичні відносини. Ми завжди пам’ятатимемо цей вияв солідарності й підтримки України. Ми готові працювати спільно з вами для реалізації потенціалу наших відносин на благо народів України та Угорщини. Коли українці та угорці разом, виграють усі» – йдеться у заяві.

Глава держави запросив Віктора Орбана відвідати Україну з візитом.

«Людина має визначитися – якщо вона громадянин Канади чи Сполучених Штатів і одночасно отримала українське громадянство, має визначитися, за яку владу вона де голосує. Не може людина голосувати в двох країнах за владу. Так не працює. Там є принцип осілості. Якщо центр інтересів людини тут, вона голосує тут, якщо там – за владу там» – заявив Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, що до узаконення подвійного громадянства.

В Угорщині, журналісти вважать заяву Арахамії плювком у бік Орбана, а заяву Зеленського наразі і не коментують ніби її нема.

Складається враження, що в Україні одні керівники не знають, що роблять та хочуть інші.

Хочу нагадати, що наступної весни в Угорщині пройдуть вибори до Парламенту і правляча партія «Фідес» та Віктор Орбан, розраховує на голоси закарпатських угорців, які можуть зіграти вирішальну роль у формуванні майбутньої влади.

Микола Староста.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News