11.4 C
Uzhhorod
Неділя, 19 Травня, 2024

Володимир Путін вмовив Віктора Орбана виходити Угорщині з НАТО та ЄС?

12 березня 1999 Угорщина вступила в НАТО. Згідно рішення референдуму, який пройшов у 1997 році ,за проголосувало менше 40% виборців та тільки 3,3 млн висловилося за НАТО. Фактично близько 60% виборців були проти вступу, або проігнорували волевиявлення. Наразі Угорщина витрачає 1.3% ВВП, або 1.829 мільйона доларів на членство в союзі.

В останній час в Угорщині противників НАТО збільшилося. Угорці вважають, що фактично альянс їм нічого крім витрат бюджету не дає і їм приходиться самим себе захищати, що підтверджує історія з біженцями.

Багато хто прив’язує НАТО до Європейської унії де противників ще більше. Угорців не задовольняє політика Брюсселя стосовно гендерної політики ,бюджету ЄС та нав’язування угорцям не притаманним їм цінностям.

Ще більше обурення викликає не рівність членів унії пов’язана з заробітними платами, пенсіями та соціальними виплатами. Багато угорців через це покинули рідні краї та виїхали на заробітки в більш багаті країни, такі як  Австрія, Німеччина, США та інші.

Фактично угорці, як і інші представники країн Східної Європи, заповнили робочі місця в цих країнах де місцеві за звичай працювати не хочуть.

Ще цікавим фактом є те ,що угорці зрівнюючи якість продукції у себе та наприклад в Австрії, бачать нижчу якість та вважають себе приниженими.

Остання енергетична криза в Європі показала, що Угорщина в союзі з Росією може мати набагато нижчі тарифи на газ та комунальні платежі, а відповідно підприємства більш низьку собівартість продукції, що зможе конкурувати з ЄС.

Аналізуючи коментарі в соціальних мережах у переважній більшості угорці підтримують дії Уряду Віктора Орбана.

За неофіційною інформацією правляча партія розуміючи настрої виборців перед виборами, які відбудуться восени хотіла за прикладом Великобританії ініціювати вихід Угорщини з ЄС та НАТО.

Але «злі язики»  стверджують, що на останній зустрічі в Москві Володимир Путін відмовляв Віктора Орбана від такої ініціативи, щоб Угорщина мала право вето на будь-які ініціативи альянсу, використовуючи переслідування  угорської діаспори в Закарпатті.

Так це або ні сказати важко, але останнє вето Угорщини, стосовно вступу України до кіберцентру при НАТО може бути тому не прямим підтвердження.

П.С. – прошу звернути увагу, що в заголовку стоїть знак запитання, а дана стаття є частковим припущенням.

Микола Староста.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News