10.8 C
Uzhhorod
П’ятниця, 3 Травня, 2024

Віктор Микита: На порядку денному – питання відновлення країни

Сьогодні в Києві працюємо разом із колегами з парламенту, Офісу Президента України, міжнародними партнерами та представниками інших інституцій у форматі круглого столу.

Заходи проходять у межах Програми РЄ «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова».

На порядку денному – питання відновлення країни та самоврядування у повоєнний період, вдосконалення законодавства про місцеві державні адміністрації і забезпечення законності в діяльності органів місцевого самоврядування.

Попри війну та обмеження, спричинені російською агресією, Закарпаття показує всім приклад справжньої демократії й консолідації зусиль громад задля спільної перемоги над ворогом.

Ми одними з перших прийняли рішення про те, що під час воєнного стану за поточної безпекової ситуації в регіоні важливі для громади рішення повинні обговорюватися та прийматися в сесійній залі депутатами, яких вона делегувала представляти її інтереси.

Це один із показників сучасної європейської 🇪🇺 демократичної інституції й сигнал нашим міжнародним партнерам: ми міцно тримаємо курс на посилення спроможності місцевого самоврядування.

Наш досвід буде корисним на мирних територіях у перехідний період від місцевих військових адміністрацій до державних адміністрацій з передачею відповідних повноважень до самоврядування.

Окремо підкреслили важливість Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України як платформи для комунікації й дотримання балансу влад і повноважень в умовах воєнного стану.

Також у межах круглого столу було підписано Спільну декларацію стосовно доброго демократичного врядування в Україні за підсумками Діалогу високого рівня у штаб-квартирі Ради Європи.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News