14.2 C
Uzhhorod
Субота, 18 Травня, 2024

Великобританія перетягує українських заробітчан з Польщі та Чехії

Мінімум п’ять європейських країн цього року поборються за українських заробітчан. Проте лідером серед них цілком може бути навіть не Польща, а Великобританія куди роботодавці готові забирати наших фахівців цілими сім’ями.

Відсутність вимог щодо обов’язкової вакцинації, зарплати мінімум у 2-3 рази вищі за вітчизняні і цілком реальне кар’єрне зростання запустили нову хвилю трудових мігрантів з України.

Зазначимо, що згідно з даними Звіту про міжнародну міграцію (World Migration Report 2022), Україна з показником 5,5-6 млн осіб/рік посідає 8 місце у списку країн, громадяни яких виїжджають на роботу за кордон.

За словами рекрутерів, якщо листопад-грудень були не надто активними за попитом на працевлаштування за кордоном, то вже з 10 січня розпочався потік дзвінків.

“Телефонують, питають, що у нас є. Ті, хто нові, часто хочуть у США, Канаду, але зараз туди важко потрапити через візи. Ті ж Штати вже два роки візи просто не видавали”, – зауважив у розмові з UBR. .ua директор кадрового агентства BVS-Робота Віталій Беленец.

Німеччина, на яку у заробітчан покладалися певні надії, також не виправдала очікувань – нових пропозицій звідти немає, а ринок праці жорстко зарегульований, тому місцеві роботодавці офіційно брати українців на роботу не дуже прагнуть. Через це поточного року туди виїде стільки ж працівників, скільки й у минулі роки.

Причому, швидше за все – нелегально, за сірими, липовими документами чи біометрією, і працюватимуть на попередніх місцях, нарікають експерти. Передумов для масових наборів Німеччини поки що немає.

Тут варто нагадати, що зовсім нещодавно Великобританія через брак далекобійників зіткнулася з кризою з паливом, його просто не вистачало на заправках. Тепер, щоб не повторити таку ситуацію, водіям готові платити близько 6 тис. євро на місяць (192 тис. грн.).

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News