19.2 C
Uzhhorod
Субота, 27 Квітня, 2024

В Закарпатті продовжують розхитувати політичну ситуацію підбурюючи депутатів Берегівської міськради

Група депутатів міської ради Берегова, звернулася до міського голови Золтана Бабяка, включити в порядок денний наступної сесії пропозицію стосовно прийняття програми Підтримки учнів 1-4 класів на 2023-2033 рік.

Більш,як ймовірно що в цій пропозиції закладена провокаційна складова, щоб у випадку її не прийняття звинуватити міського голову та депутатів КМКС та ДПУУ в небажанні підтримувати українських школярів.

Автори програми пропонують виділяти з бюджету Берегівської ОТГ в рік більше 12 мільйонів гривень на стимулювання учнів перших класів, які виявили бажання навчатися українською мовою, шляхом виплати одноразового грошового заохочення у розмірі 30 тис. грн.

Незрозуміло, чому дана ініціатива, раніше з’явилася на сторінках мукачівських Інтернет видань, ніж була обговорена на Берегівській сесії. Розробники  програми поділились своєю ініціативою з мукачівськими колегами або виконують вже  підготовлене замовлення.

 Чому таку «цінну» ідею  не використала ще Мукачівська міська рада, яка має на це  фінансові ресурси, тай батьки мукачівських школярів не відмовились би від такої грошової підтримки.

         Це дуже схоже на продовження  розхитування політичної ситуації на Закарпатті  з боку мукачівських лідерів, поділяючи людей на українців та інших. Або це підбурювання депутатів Берегівської міської ради  на прийняття рішень без дотримання конституційних норм( ст.. 24 Конституції України).

         Що ще закинуть берегівчанам їх сусіди? Можливо  заборону партій та громадських організацій або взагалі приєднання Берегівського району до Мукачева.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News