18.6 C
Uzhhorod
Субота, 18 Травня, 2024

Українські біженці масово повертаються додому з-за кордону

Попри постійні атаки Росії на цивільні об’єкти, українські біженці масово повертаються додому з-за кордону. Вже кілька місяців в Україну в’їжджає більше осіб, ніж виїжджає.

Більшість тих, хто зараз перетинає кордони Європейського союзу, це люди, які мають там вирішувати якісь питання, — сказала речниця Чопського загону Ольга Трачук.

«З початку жовтня в Україну заїхали 57 тисяч осіб, у той час як виїхали 51 тисяча. За останні три доби також фіксуємо, що кількість осіб, які в’їжджають в Україну, переважає над тими, які виїжджають», — зазначила вона.

Водій автобуса «Неаполь-Львів» Микола Пшеничяк також каже, що 2/3 тих, хто виїхав до Італії на початку повномасштабної війни, вже вдома в Україні.

«Багато повертається. Можна сказати, що відсотків 70-80 вже повернулося. Вони хочуть бути вдома, в Україні. В перемогу всі вірять, навіть ніхто не думає про… Тільки перемога буде за нами», — підкреслив він.

Згідно зі статистичними даними Європейського Союзу, близько 7,5 мільйона людей покинули Україну на початку повномасштабної війни.

Повідомляє – Польське радіо.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News