16.9 C
Uzhhorod
Субота, 4 Травня, 2024

Україні не бути в НАТО? – Голова угорської партії КМКС Василь Брензович приїде додому на могилу батьків

1 листопада – День всіх святих у західних християн саме в цей день закарпатці йдуть на цвинтар до могил рідних. За інформацією «Новин Закарпаття» в цей день Голова угорської партії КМКС Василь Брензович, має намір також приїхати додому  на своїх могилу батьків. Що очікувати на кордоні України, «опальному» лідеру закарпатських угорців, якого підозрюють в державній зраді зараз сказати важко.

Наразі правдиво не відомо, що мають на «руках» правоохоронці крім підозри, яку Василю Брензовичу не вручена, інформації про його розшук ми також не знайшли. Також невідомо чи є він в базі даних прикордонників на його затримання.

Цікаво, що інформації про переконливі докази про державну зраду ми також не знайшли, тому питання арешту залишиться на «совісті» судді, який буде їх оцінювати. Не виключено, що суд може винести ухвалу про домашній арешт на період слідчих дій, або навіть не задовольнити «апетити» слідчих.

Нагадаємо, що Угорщина заборонила в’їзд до себе всій слідчій групі СБУ, яка веде справу керівника “Товариства угорської культури Закарпаття” (ТУКЗ) Василя Брензовича. Що автоматично означає заборону в’їзду на територію всього Євросоюзу.

Чи забажають учасники затримання (прикордонники та поліція), а також суддя, долучитися до цього списку невідомо.

Факт той, що якщо Василя Брензовича, затримають – Україну чекає черговий міжнародний скандал і через блокування Угорщиною – Україні в НАТО не бути, чого так прагне офіційний Київ.

Ще цікаво, що Слуги народу чекають від КМКС підтримки у Закарпатській обласній раді через формування там нової більшості, чого їм у випадку затримання Василя Брензовича теж не бачити.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News