12.5 C
Uzhhorod
Неділя, 19 Травня, 2024

Україна звинувачує Угорщину в отриманні російського газу, але мовчить про Туреччину звідки той газ буде поступати

«Здивовані і розчаровані рішенням Угорщини підписати 27 вересня 2021 року у Будапешті новий довгостроковий контракт з російським концерном «Газпромом» на постачання газу в обхід України. Вважаємо це виключно політичним, економічно необґрунтованим рішенням, прийнятим на догоду Кремлю та на шкоду національним інтересам України і українсько-угорським відносинам, що не відповідає принципам Договору про основи добросусідства та співробітництва між Україною і Угорською Республікою від 6 грудня 1991 року» – йдеться в заяві міністерства закордонних справ України.

 У відповідь Угорщина звинуватила Україну, що Київ втручається у внутрішні справи сусідньої держави. Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що, українці не мають стосунку до того, з ким Угорщина укладає угоди.

На останній зустрічі в Москві Віктор Орбан домовився з Володимиром Путіним про поставку ще 1 мільярда кубометрів газу ціна якого у п’ять разів дешевша за ринкову.

Цікаво, що Україна звинувачує у всьому Угорщину при тому ні слова звідки та через кого буде поступати російський газ, чомусь в Україні «забули» про «Турецький потік», всі говорять про «Північний потік», а за Туреччину ні слова.

Дехто стверджує, що причиною такого «мовчання» є отримання Україною «Томасу» за який і так боровся Петро Порошенко та з якого фактично українцям ніякого хисту.

Однозначно можна сказати, що Україна сповідує політику подвійних стандартів замовчуючи деякі факти.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News