13.6 C
Uzhhorod
Субота, 18 Травня, 2024

У Виноградові судитимуть директорку школи, яка виплачувала заробітну плату не існуючим працівникам

Директорку однієї із загальноосвітніх шкіл області підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки із безпідставною виплатою 330 тис. грн заробітної плати.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що директорка систематично укривала факти відсутності ряду працівників на робочих місцях та нараховувала їм заробітну плату за цей період.

За даними слідства директрка систематично підписувала табелі обліку робочого часу із внесеними до них неправдивими відомостями. У документі зазначалося, що працівники були присутніми на робочих місцях у той час, коли фактично перебували за кордоном. За такою ж «схемою» виплати отримували і сторож і завгосп закладу, які лише офіційно рахувалися на цих посадах, а насправді ж на робочих місцях не з’являлися взагалі.

Встановлено, що внаслідок протиправної діяльності із місцевого бюджету незаконно вилучено 330 тис. грн як безпідставні виплати заробітної плати. Таким чином завдано збитки громаді та освітній комунальній установі на цю суму.

Директорці школи інкримінують скоєння злочину за ч. 2 ст. 367 КК України — службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Подальшу долю посадовиці встановлюватиме суд.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News