11.4 C
Uzhhorod
Неділя, 19 Травня, 2024

СБУ Закарпаття повинна розслідувати діяльність іноземних недержавних фондів (рухів), які блокують будівництво мегакурорту «Свидовець»

Верховний суд України, 29 вересня, скасував рішення попередніх інстанцій стосовно будівництва масштабного гірськолижного курорту на території одного із найвищих хребтів українських Карпат – Свидовця, розташованому на території Тячівського та Рахівського районів Закарпаття. Справу відправлено на розгляд першої інстанції – Закарпатського окружного адміністративного суду.

Згідно з проектом побудови мега курорту «Свидовець» на території Закарпатської області планують звести туристичний комплекс на 28 тисяч туристів із 60-ма готелями, 120-ма ресторанами та власний аеродром. Туристів на гору підніматимуть 23 підйомники, а спускатися вони зможуть 230-ма кілометрами лижних трас.

Це десятки тисяч робочих місць, яких так критично не вистачає в гірських районах області, через це десятки тисяч закарпатців залишають своїх дітей та їдуть на чужбину та нерідко працюють на схожих курортах Австрії, Швейцарії, Франції та інших країнах навіть багато їздить в сусідній Буковель.

Тут постає декілька цікавих питань стосовно блокування будівництва мега –куроту на які ми хочемо знайти відповіді:

  • Чому послідовники швейцарського пастуха Бруно Мансера, який переймався тропічними лісами знищують ідею будівництва курорту «Свидовець»?
  • Чому французький недержавний фонд «Free Svydovets» так переймається екологією закарпатських Карпат при тому у Франції до десятка схожих курортів.
  • Чому на захист Карпат стали «чорні» лісоруби, які ймовірно бояться зупинення вируб лісів у випадку будівництва курорту.
  • Яке відношення до блокування будівництва має Силецька сироварня (Хустський район), яка теж живе з туристів і знаходиться більш як за сотню кілометрів.
  • Яке відношення мають до будівництва так звані «активісти» з Галичини?
  • Та хто фінансує всю цю «братію» та яка їх реальна ціль?

Факт той, що хтось веде антидержавну політику та фінансує не дешеві акції «протесту», «активістів» та не дешевих адвокатів.

Звертаємось з цими питання до СБУ, які теж повинні «задуматися», а кому це вигідно? Щоб Закарпаття і надалі залишалося депресивним районом маючи унікальні природні можливості та було осередком народного невдоволення відсутність робочих місць!

В свою чергу ми проведемо своє незалежне розслідування та дано відповіді на ці запитання!

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News