23.6 C
Uzhhorod
П’ятниця, 3 Травня, 2024

Центральна виборча комісія визнала бездіяльність Виноградівської міської ТВК та достроково припинила повноваження її складу

Київ, 23 квітня 2024 року – 1 квітня 2024 року Комісія визнала неправомірною бездіяльність Виноградівської міської ТВК, яка не визнала обраним депутатом Виноградівської міськради наступного за черговістю кандидата в депутати від Закарпатської обласної організації Політичної партії “Команда Андрія Балоги” замість депутата, чиї повноваження достроково припинено рішенням президії партії.

Комісія зобов’язала ТВК не пізніше 15 квітня 2024 року вирішити це питання та негайно повідомити про це ЦВК.

Однак 18 квітня 2024 року до Комісії надійшов лист за підписом голови Виноградівської міської ТВК, в якому повідомлялося, що заплановане на 12 квітня 2024 року засідання ТВК, на якому мало бути розглянуте питання заміщення депутата, не відбулося через недостатню явку членів комісії.

Відтак ЦВК визнала неправомірною бездіяльність Виноградівської міської ТВК та достроково припинила повноваження її складу.

Місцеві організації політичних партій (крім заборонених судом), які висунули членів ТВК, можуть не пізніше 18 години 25 квітня 2024 року подати до ЦВК кандидатури для включення до нового складу ТВК.

З метою забезпечення реалізації виборчих прав громадян України, ЦВК самостійно вирішила питання заміщення депутата.

Комісія визнала обраним депутатом Виноградівської міськради Йосипа Жодані, наступного за черговістю кандидата в депутати від Закарпатської обласної організації Політичної партії “Команда Андрія Балоги”.

ЦВК зобов’язала керівництво нового складу Виноградівської міської ТВК негайно повідомити Йосипа Жодані про його обрання та необхідність подання документів для реєстрації депутатом.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News