10.8 C
Uzhhorod
Субота, 18 Травня, 2024

Чому при астрономічних цінах на золото його в Закарпатті не видобувають (відео)?

В Конституції України записано:

Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу. Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власностi народу вiдповiдно до закону.

Власнiсть зобов’язує. Власнiсть не повинна використовуватися на шкоду людинi i суспiльству. Держава забезпечує захист прав усiх суб’єктiв права власностi i господарювання, соцiальну спрямованiсть економiки. Усi суб’єкти права власностi рiвнi перед законом.

На відео – золото рудник біля села Мужієво Берегівського району, який знаходиться в жахливому стані. За неофіційною інформацією золото там не добувають, а тільки перероблюють відвали.  

Тут постає декілька запитань:

Чому при астрономічних цінах на золото його тут не видобувають? Відповідно це податки, з яких можна розвивати інфраструктуру, опалювати дитячі садочки та школи і так далі…

Чому на Алясці, Австралії  – золоторудні компанії переробляють старі відвали і їм це вигідно?

Можливо тут питання у власниках, які в «тиху» це роблять, а знайдена свіжа руда за межами шахти цьому підтвердження?

Однозначно можна сказати, що на золото руднику потрібний громадський контроль!

Якщо власники не дієздатні зробити підприємство та видобуток золота рентабельним та корисним для суспільства їх треба змінювати! Та повертати підприємство громаді!

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News