16.9 C
Uzhhorod
Субота, 4 Травня, 2024

Біженці з України в Чехії будуть мати безкоштовну медичну допомогу

«Наше завдання – допомогти біженцям з України, які приїжджають до Чеської Республіки», – наголосив у листі, адресованому чеським лікарям, міністр охорони здоров’я Владиміл Валек. Він також нагадав про колег-українців, які повернулися з Чехії на батьківщину, щоб захищати свою країну та допомагати пораненим.

«Я знаю, що багато хто з вас хоче допомагати з максимальною віддачею і хотів би поїхати на кордон з Україною. Коли я бачу безжальні атаки російської армії на мирне населення, лікарні та інші цивільні об’єкти, мене як лікаря тягне їхати в Україну», – написав міністр.

Проте головне зараз, наголосив Валек, підготуватися до припливу біженців до Чехії. Біженці, які отримують у Чехії візу толерантності, мають право на медичне обслуговування, яке оплачує держава. Для цього вони мають реєструватися в системі Загального медичного страхування, де зроблено сторінки українською мовою.

28 лютого посольство України в Празі закликало медиків вирушити на допомогу Україні для роботи у лікарнях на заході країни та у зоні бойових дій.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News