13.6 C
Uzhhorod
Понеділок, 20 Травня, 2024

Житель Закарпаття отримав п’ять років за ухилення від військової служби

«Визнати винним ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років. На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку, який суд визначає у 3 роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки» – йдеться в рішенні Мукачівського міжрайонного суду.

Уродженець міста Мукачеве Закарпатської області, громадянин України, українець, з вищою освітою, офіційно не працює, розлучений, зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 , має на утриманні двох малолітніх дітей, раніше не судимий,

01 червня 2023 року, ОСОБА_4 , будучи військовозобов`язаним прибув до ІНФОРМАЦІЯ_2 , у зв`язку з оголошенням Указом Президента України №69-2022 від 24.02.2022 загальної мобілізації та призовом на військову службу у Збройні Сили України де пройшов медичний огляд, відповідно до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України (додаток 4), за результатами якої визнаний здоровий.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України визнав у повному обсязі, пояснив, що дійсно відмовився від проходження військової служби та написав про це письмову відмову, оскільки має на утримання двох малолітніх дітей та хвору матір 1949 року народження. Щиро кається у вчиненому.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News