13.6 C
Uzhhorod
Понеділок, 6 Травня, 2024

З 300 тисяч українських біженців в Чехії приступило до роботи всього 24 тисячі

Згідно з наявними даними, з початку російського вторгнення в Україну 24 000 українців та українок, які отримали в Чеській Республіці статус тимчасового захисту, вдалося працевлаштувати. Про це 20 квітня інформаційному агентству ČTK повідомила прес-секретар Головного управління Міністерства праці. Люди з візою толерантності (vízum strpenie) або з візою з метою тимчасового захисту (dočasná ochrana) можуть з 21 березня влаштуватися на роботу без жодних перешкод.

Російське вторгнення в Україну розпочалося 24 лютого. З того часу, за словами прес-секретаря, 23 973 громадяни України із зазначеними типами віз скористалися можливістю працювати в Чехії. Таких віз, які є дійсними рік, Міністерство внутрішніх справ видало вже понад 299 тисяч. Їх можуть отримати біженці із зон бойових дій, як і люди з України, які проживають у Чехії та отримали тимчасовий дозвіл на проживання. «Громадяни України обіймають посади у сфері виробництва чи транспорту, а також логістики чи послуг.

“Як правило, це довгострокові вакантні робочі місця”, – повідомила Беранкова. За її словами, більшість новоприбулих працюють у Пльзенському, Центрально-Чеському та Південно-Моравському краях. Прес-секретар наголосила, що людям, які мають зазначені візи, для влаштування на роботу не потрібен посередник. Вони можуть самі подати заявку на роботу, відповісти на оголошення або звернутися до роботодавця, якому надається 30 днів для повідомлення про прийом іноземця до центру зайнятості.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News