21.9 C
Uzhhorod
Четвер, 2 Травня, 2024

Вчительку Дубівській гімназії № 1 засуджено за підроблений сертифікат про вакцинацію

«У липні 2021 року, точну дату та час в ході проведення дізнання не встановлено, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на пособництво у виготовленні підробленого документу, який видається установою, яка має право видавати такі документи і яке надає права, з метою використання його іншою особою, а саме, виготовленні завідомо підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію/профілактику коронавірусної хвороби COVID-19, видане на її ім`я, яке посвідчене лікарем КНП Ужгородської міської ради “Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”, відшукала невстановлену особу через мережу “Facebook”, з метою досягнення обумовленої домовленості, в особистому листуванні у додатку “Viber”, надала невстановленій досудовим розслідуванням особі свої анкетні дані, домовилася за грошову винагороду у сумі 1500 грн., які було використано під час виготовлення завідомо підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію/профілактику коронавірусної хвороби COVID-19, видане на її ім`я, яке посвідчене лікарем КНП Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, при цьому, згідно відповіді КНП Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги за вихідним №90/29/01-10 від 09 лютого 2022 року, сертифікат про вакцинацію не видавався. В подальшому, у кінці липня 2021 року, точну дату та час у ході проведення дізнання не встановлено, невстановлена досудовим розслідуванням особа надала підроблений офіційний документ, який не відповідає аналогічним бланкам документів, що знаходяться в офіційному обігу на території України, та виготовлений не підприємством, що здійснює випуск даної продукції, міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику коронавірусної хвороби COVID-19, видане на її ім`я, з наданням права для забезпечення її особистих потреб. Крім цього, у серпні 2021 року, точну дату та час у ході проведення дізнання не встановлено, перебуваючи в Дубівському ЗЗСО І-ІІ ступенів №1, на даний час Дубівська гімназія № 1, що за адресою смт. Дубове, вул. Фізкультурна, 4, в якому остання працює, усвідомлюючи значення та суспільно-небезпечний характер власних дій та керуючи ними, діючи умисно, використала завідомо підроблений документ» – йдеться у вироку Тячівського районного суду.

Суд визнав вчительку винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27 та ч.1 ст. 358 КК України, та ч. 4 ст. 358 КК України та призначити їй покарання:

за ч.5 ст.27 та ч.1 ст. 358 КК України – штраф в розмірі 100 (сто) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 (одну тисячу сімсот) гривень 00 копійок;

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News