14.2 C
Uzhhorod
Четвер, 2 Травня, 2024

В Закарпатті «За майбутнє» через імперативний мандат «очистив» свої ряди

В Україні більше десятки років лідери політичних партій мали «проблеми» з депутатами різних рівнів,які після отримання мандату тікали на «вільні хліби», виходячи з під контролю партій, які їх делегували. Щоб навести «порядок» з такими депутатами був прийнятий закон про так званий імперативний мандат, що надає право партії через рішення з’їзду відкликати їх.  

Наразі таку процедуру масштабну процедуру провела політична партія «За майбутнє» на Закарпатті, лишилася мандату депутатка обласної ради Андріана Сушко.

В Тячівській районній раді Іван Фіцай та Тамара Бібен, депутат Ужгородської районної ради Михайло Фединець, депутат Тересвянської селищної ради Васил Половко та депутат Виноградівської міськради Олександр Лемак.

Цікаво, що маже всі вищезгадані депутати були в «орбіті» Віктора Балоги, який через Київ, намагався лишити мандату обласне керівництво «За майбутнє» та очолити партію, але потерпів фіаско та сам залишив фракцію «За майбутнє» в ВР України.

Схоже, що приклад «За майбутнє» переймуть також інші політичні сили, які теж мають багато не «підконтрольних» депутатів.

Цікаво, що за заявами керівництва “Слуг народу” за останні два роки вони залишили без повноважень 24 депутати місцевих рад.

Факт той, що імперативний мандат робить з депутатів «роботів», які піднімають руки та «трощять» кнопки для голосування тих рішень, які прийме їх керівництво…..

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News