13.6 C
Uzhhorod
Понеділок, 20 Травня, 2024

В Закарпатті минулої ночі температура повітря опускалася нижче -10 градусів морозу

У гірських районах температура повітря опускалася нижче -10 градусів, тоді як у низинах стовпчики термометрів показували до -4 градусів. Такі погодні умови можуть мати серйозні наслідки для ранньоквітучих садових дерев, особливо персиків та абрикосів, які вже встигли розкрити свої ніжні квітки в очікуванні весни.

Це похолодання приходить як нагадування про непередбачуваність весняної погоди та важливість підготовки до неї. Морози можуть спричинити значні збитки аграріям, знищивши цвіт, що вплине на урожайність фруктів.

Експерти радять садівникам вживати заходів щодо захисту своїх посадок від морозу, використовуючи доступні методи зігрівання та укриття рослин. Це може включати використання спеціальних агроволокон, обігрівачів або навіть просторове зрошення, що допоможе зберегти тепло біля рослин.

Закарпаття, відоме своїми лісами, горами та річками, також є багатим на садові культури. Тому подібні погодні умови вимагають особливої уваги та швидкої реакції від місцевих фермерів та садівників, адже від їх дій залежить врожай майбутніх місяців.

Прогноз погоди на Закарпатті на найближчий час вказує на помірні температурні умови та її підвищення. Середня місячна температура повітря у березні очікується від 1 до 7° тепла, що на 1-2° вище за норму. Що стосується опадів, то їх місячна кількість передбачається на рівні 30-60 мм, а в Карпатах місцями може сягнути 71-107 мм, що вважається нормою для цього періоду.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News