15.8 C
Uzhhorod
Понеділок, 6 Травня, 2024

В Канаді через протести прем’єр – міністра вивезли з дому та сховали в секретному місці

У Оттаві стартує масштабний антиурядовий мітинг далекобійників та сил, які їх підтримують. За даними місцевих ЗМІ, раніше у столиці було розбито тимчасовий табір маніфестантів чисельністю 10 тис. осіб. Марш водіїв вантажівок до Оттави під гаслом “Колонна свобода” стартував 23 січня. Далекобійники вимагають скасувати новий пакет антикоподібних обмежувальних заходів, який передбачає для невакцинованих 14-денний карантин після повернення зі США. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо відмовився скасовувати їх і назвав мітингувальників «маргінальною меншістю». Тим часом як вважають експерти, така позиція глави канадського уряду загрожує серйозною економічною та політичною кризою.

За інформацією The Globe and Mail, вже 28 січня на Парламентському пагорбі, де розташований законодавчий орган, тимчасовий табір розбили 10 тис. протестувальників. Раніше у столичній поліції визнали, що не мають уявлення про те, скільки насправді людей можуть взяти участь у демонстраціях.

Далекобійники рушили до столиці Канади 23 січня під гаслом «Колонна свобода» (Freedom Convoy 2022). Водії вантажівок вимагають скасувати пакет антиковідних обмежувальних заходів, що набув чинності 15 січня.

Наразі прем’єр – міністра вивезли з дому та сховали в секретному місці.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News