23.6 C
Uzhhorod
Субота, 4 Травня, 2024

Щоб нелегально перейти кордон в Закарпатті треба заплатити від 1200 доларів – The Washington Post

Західні ЗМІ продовжують «розкручувати» тему незаконно перетину кордону України в Європу дезертирами та ухилянтами.   The Washington Post  присвятила цьому цілу статтю з відбуванням кореспондентів в Закарпаття на кордон з Румунією.

Журналісти The Washington Post цитують одного із чоловіків, який незаконно перетнув кордон: «Який їм  повідомив, що він і його супутник, якого він описав як дезертира з дійсної служби, перетнули кордон без супроводу. Він сказав, що пішов, бо вважає, що Україна під час війни стала такою ж репресивною, як Росія, і що через розпач у бійцях чоловіків практично викрадають з вулиць.

«Навіть якщо у вас відсутня нога, вони скажуть, що ви все одно можете керувати безпілотниками», — сказав він. Він також поскаржився на корупцію, сказавши, що прості українці воюють і гинуть, тоді як «депутати» та інша еліта їздять на «Мерседесах» та інших модних автомобілях».

Фактично видання оправдовує дії втікачів.

Ще цікаво, що видання посилаючись на речницю прикордонників стверджує, що провідників через кодон  можна знайти на сайтах соціальних мереж, таких як Telegram, де плата починається від 1200 доларів США.

Така позиція Західних ЗМІ в останній час не дивина схоже, що дійсно росія починає впливати на їх позицію купуючи замовні статті.

Водночас постає запитання до керівництва прикордонників, які дозволили журналістам фотографувати в пости та режимну прикордонну смугу!

Навіть цікаво, яка би була реакція СБУ, якщо би це зробили українські журналісти? Кримінальна справа,як мінімум….

І тут знову постає питання подвійних стандартів, якими «грішить» українська влада.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News