23.6 C
Uzhhorod
Субота, 4 Травня, 2024

На Закарпатті поліція встановлює «матерів одинок»,які незаконно отримують допомогу від держави

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області розглянув справу уродженки Росії, а зараз громадянки України обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого частиною 1 статті 190 КК України. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

«З метою незаконного отримання державної соціальної допомоги одиноким матеріям за рахунок бюджетних коштів, діючи умисно, з корисливих спонукань, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх карність та настання суспільно-небезпечних наслідків, маючи на меті протиправне збагачення, шляхом обману працівників Управління соціального захисту населення Мукачівської районної державної адміністрації. Подала працівникам вказаної установи завідомо недостовірну заяву №1632 від 13 липня 2017 року «Про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій та пільг». В яку нею умисно були внесені завідомо неправдиві відомості про те, що вона з особою, яка є біологічним батьком дітей не проживає, приховавши при цьому інформацію що спільно проживає, веде господарство та виховує сина» – йдеться в матеріалі справи.

Внаслідок вказаних вище дій підсудна спричинила державі, в особі Управління соціального захисту населення Мукачівської районної державної адміністрації, матеріальні збитки за вказаний період на суму 13235 гривні 40 копійок. Такі дії, громадянки суд кваліфікує за частиною 1 статті 190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману(шахрайство).

Суд визнав винною підсудну у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за частиною 1 статті 190 КК України. Та признав за частиною 1 статті 190 КК України покарання у виді громадських робіт на строк 200 (двісті) годин.

За неофіційною інформацією в Закарпатті, багато сімей використовує цю схему отримання допомоги на дітей та обманюючи державу коли біологічний батько по факту проживає з сім’єю.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News