10.8 C
Uzhhorod
Понеділок, 13 Травня, 2024

На Прикарпатті не опалюють державні установи через високу ціну на газ схоже чекає на Закарпаття

  Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив про проблеми з входженням в опалювальний сезон, незважаючи на підписаний меморандум і домовленостях про ціни на газ для бюджетних установ.

Про це мер написав на своїй сторінці в Facebook. За його словами, сьогодні проблема тарифів на опалення обговорюється на місцевому рівні у всіх регіонах країни.

“Заклади охорони здоров’я не мають опалення. Зараз там 18-19 градусів тепла … Не дивлячись на те, що на початку року була домовленість про ціни на газ за 7-8 гривень за кубометр, а тепер виходить – за 30? А це додатково 500 000 грн для міського бюджету! А тепер уявіть яка ситуація в навчальних закладах. більше 10 000 дітей, які повинні вчитися в теплих і комфортних умовах! А це більше 253 000 кубометрів газу і понад 7 млн ​​для бюджету міста. А ще є установи культури, бібліотеки, соціальні установи … Це надзвичайна ситуація і треба вживати негайних рішення. Адже мова йде не тільки про матеріальний збиток для суспільства, а й про комфорт людей! “, – написав Марцінків.

Схожа ситуація також на Закарпаття де всі заклади на автономному опаленні і їх робота буде залежати від можливостей місцевого бюджету.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News