22.5 C
Uzhhorod
Понеділок, 20 Травня, 2024

Закарпатський Апеляційний суд скасовує умовні строки судів за ухилення від мобілізації

Закарпатський апеляційний суд скасовує умовні строки засудженим за ухилення від мобілізації. Це свідчить про те, що судова система стає все більш жорсткою у своїх підходах до таких злочинів, що може бути пов’язано з ескалацією війни в Україні.

Останнім часом все більше судів “дають” не умовні, а реальні строки позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Наприклад, нещодавно Закарпатський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції по справі жителя Хустського району, якого було засуджено до умовного покарання. Суд першої інстанції мотивував своє рішення тим, що “ухилень” не мав раніше судимостей та виховує двох неповнолітніх дітей. Водночас прокуратура не погодилася з рішенням суду та оскаржила його у вищестоящому суді. В рішенні Апеляційного суду говориться, що суд першої інстанції не правильно застосував статтю 75 Кримінального кодексу, а також звинувачений не визнав своєї вини.

Це вже друге кримінальне провадження в Закарпатті з реальним тюремним строком за ухилення від мобілізації. Першим, 24-річний житель Мукачево, який намагався втекти до Румунії, був засуджений до 3 років позбавлення волі.

Важливо зазначити, що ухилення від мобілізації є кримінальним злочином в Україні, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Ось кілька причин, чому Закарпатський апеляційний суд може скасовувати умовні строки за ухилення від мобілізації:

  • Зміна судової практики: Можливо, судді апеляційного суду вважають, що умовні строки за ухилення від мобілізації не є достатньо жорстким покаранням, враховуючи серйозність цього злочину.
  • Ескалація війни: З ескалацією війни в Україні, можливо, суди стають більш жорсткими у своїх підходах до злочинів, які можуть зашкодити обороноздатності країни.
  • Вплив громадської думки: Можливо, на рішення суддів впливає громадська думка, яка стає все більш нетерпимою до тих, хто ухиляється від мобілізації.

Важливо зазначити, що кожен випадок ухилення від мобілізації розглядається судом індивідуально, і остаточне рішення про покарання залежить від багатьох факторів.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News