18.6 C
Uzhhorod
Понеділок, 20 Травня, 2024

Заборона очищення річки Тиса від гравію може призвести до масштабних повеней (відео)

До того, як людина почала вмішуватися в природні процеси ріки «гуляли» куди хотіли, а з процесом їх направлення та зменшення русла через будівництво дамб ситуація змінилася кардинально.

Багато закарпатців пригадують катастрофічний паводок 2001 року, коли через прориви дамб були затоплені багато сіл особливо у Виноградівському районі. Чому тоді прорвало дамби у відкритому доступі аналізу немає так як винуватців цієї природної катастрофи.

Те, що в горах випало велика кількість опадів та те, що там ведуть майже безконтрольні вирубки лісу є причиною паводків зрозуміло.

Водночас ніхто не придавав значенню, що русла річки Тиса в міждамбовому просторі поступово через наніс гравію підвищуються, що відповідно зменшує висоту захисних дам.

Тут виходи з ситуації два або владуючи величезні кошти підвищувати рівень дамб, або зменшувати рівень міждамбового простору забираючи звідти гравій.

Факт той, що заброна очищення річки Тиса від гравію приведе до масштабних повеней, а грошей на підвищення дамб все буде не вистачати, або їх просто тупо будуть красти…

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News