24.7 C
Uzhhorod
Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Львівській області суд засудив до 3 років позбавлення волі чоловіка, який відмовився від мобілізації через релігійні переконання

Чоловік, якого звати Сергій С., отримав повістку та пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби. Проте, він не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦКСП) і пояснив це своїми релігійними переконаннями.

Суд встановив, що Сергій С. є членом релігійної громади, яка не забороняє несення військової служби.

Під час судового засідання священнослужитель, який представляв релігійну громаду, підтвердив це, додавши, що Сергій С. лише нещодавно прийняв хрещення.

Незважаючи на це, суд визнав Сергія С. винним у ухиленні від призову на військову службу та засудив його до 3 років позбавлення волі.

Важливо зазначити, що це не перший випадок, коли на Львівщині суддять чоловіків, які відмовляються від мобілізації через релігію. Влітку 2023 року суд засудив до 3 років позбавлення волі іншого чоловіка, який також мотивував свою відмову релігійними переконаннями.

Ці випадки свідчать про те, що українські суди серйозно ставляться до питань мобілізації та не роблять винятків для тих, хто намагається уникнути служби в армії з релігійних міркувань.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News