27.5 C
Uzhhorod
Субота, 27 Липня, 2024

СБУ та БЕБ повідомили про підозру п’ятьом учасникам схеми незаконного виробництва пального, до якої причетний кум Медведчука із Закарпаття

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру п’ятьом учасникам схеми незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. До організації оборудки причетний депутат обласної ради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета.

За даними слідства, зловмисники незаконно видобували нафтопродукти на підпільному НПЗ у селі Вилок Ужгородського району. Вироблене пальне вони реалізовували через мережу АЗС на території Закарпатської області.

У результаті проведених обшуків на території підпільного НПЗ та у помешканнях учасників схеми правоохоронці виявили та вилучили понад 600 тонн пального, а також обладнання на загальну суму понад 150 мільйонів гривень.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури затримано п’ятьох учасників схеми. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 201 (ввезення, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання або збут підакцизних товарів з приховуванням від оподаткування), ч. 2 ст. 242 (незаконне заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Додаткова інформація:

Кумом Медведчука, який причетний до схеми, є Максим Гольдарб – лідер забороненої в Україні політпартії «Союз лівих сил» та ексведучий телеканалів колишнього народного депутата Віктора Медведчука.
Підпільний НПЗ знаходився у селі Вилок Берегівського району. Він був обладнаний сучасним обладнанням та дозволяв виробляти до 100 тонн пального на добу.
Вилучене пальне було неякісним та небезпечним для використання. Воно могло призвести до поломок двигунів та інших технічних проблем.
Зловмисники збували нелегальне пальне через мережу АЗС на території Закарпатської області. Ці АЗС не мали ліцензій на реалізацію пального та не платили податки до бюджету.
Ця резонансна заява СБУ та БЕБ є черговим ударом по незаконному бізнесу, який шкодить українському народу та державі. Правоохоронці продовжують працювати над розкриттям та припиненням діяльності таких схем.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News