6.9 C
Uzhhorod
Субота, 27 Квітня, 2024

Міська рада Берегова опублікувала карту прикордонних територій на які потрібно дозвіл на в’їзд  

У світлі недавніх змін до постанови Кабінету Міністрів України №1147 “Про прикордонний режим”, була затверджена офіційна форма дозволів для в’їзду, перебування, проживання, ведення робіт та пропуску в прикордонну смугу. В рамках цього оновлення, була проведена нарада з участю старост та начальника прикордонної служби “Астей” Михайла Шуфруна.

Основною метою цих дозволів є регулювання доступу осіб, які бажають виконувати сільськогосподарські та інші види робіт на територіях, що знаходяться за межами населених пунктів і підпадають під юрисдикцію прикордонної служби. Важливо зазначити, що мешканцям прикордонних громад дозвіл потрібен лише один раз і не вимагає постійного носіння з собою, оскільки дані про дозвіл можуть бути перевірені через електронну базу даних.

Берегівська міська рада активно сприяє мешканцям у процесі оформлення цих дозволів, надаючи необхідну інформацію та підтримку. Старости територіальних громад були проінструктовані щодо збору відповідної інформації та її подальшої передачі в прикордонний загін.

Варто зазначити, що оформлення дозволу є безоплатним процесом, який займає до 10 робочих днів з моменту подання заявки. Заявки можуть бути подані як у письмовій формі, так і електронною поштою з особистим підписом або з використанням електронного підпису.

Ця ініціатива є частиною зусиль уряду щодо забезпечення безпеки та контролю на прикордонних територіях, а також спрямована на захист інтересів місцевих громад. Однак, мешканцям слід пам’ятати, що фінальна форма та алгоритм отримання дозволу ще не були остаточно затверджені, і до 1 травня інспектори не будуть штрафувати за відсутність документу.

Про це повідомив міський голова Берегова – Золтан Бабяк.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News