22.5 C
Uzhhorod
Понеділок, 20 Травня, 2024

Хто ініціював призначення закарпатця Федора Шандора послом в Будапешт

Ініціював призначення Шандора послом в Будапешт особисто президент України Володимир Зеленський. Він вважав, що Шандор буде ефективним послом, який зможе зміцнити відносини між Україною та Угорщиною.

Федір Шандор є відомим українським угорським громадським діячем. Він народився в Закарпатській області, де проживає велика угорська меншина. Шандор є професором Ужгородського національного університету, а також військовослужбовцем Збройних сил України. Він добровільно пішов на фронт у лютому 2023 року і служив у 101 окремій бригаді, 68 окремий батальйон.

Зеленський вважав, що Шандор, як людина з угорським корінням і досвідом військової служби, зможе краще зрозуміти позицію Угорщини в питаннях прав угорської меншини в Україні. Він також вважав, що Шандор зможе налагодити тісніші зв’язки між Україною та Угорщиною в інших сферах, таких як економіка та культура.

Назначение Шандора послом в Будапешт було схвалено угорською стороною. Президентка Угорщини Каталін Новак дала згоду на призначення Шандора 8 серпня 2023 року.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News