21.4 C
Uzhhorod
Субота, 27 Липня, 2024

Глава МВС Баварії закликав скасувати соціальні виплати для українських чоловіків призовного віку

Глава МВС Баварії Йоахім Германн виступив з пропозицією скасувати соціальні виплати та субсидії для українських чоловіків призовного віку, які наразі перебувають у Німеччині.

За його словами, близько 200 тисяч з 980 тисяч українських біженців, які знайшли прихисток у Німеччині, могли б воювати за свою країну.

“Неприпустимо, щоб ми їх прийняли, а потім надавали їм можливість ухилитися від військової служби”, – заявив Германн. – “Найменше, що ми можемо зробити, це не виплачувати допомогу чоловікам, які фактично зобов’язані служити у своїй армії та потрібні там для захисту миру та свободи. Не може йти мова про жодні бонуси для дезертирів”.

Варто зазначити, що ця пропозиція не є офіційною позицією німецького уряду. Раніше влада Німеччини вже заявляла, що українські біженці зможуть залишатися в країні з простроченими паспортами.

Реакція на цю пропозицію з боку української громадськості неоднозначна. Деякі люди підтримують Германна, вважаючи, що чоловіки призовного віку повинні повернутися до України та захищати свою країну. Інші ж засуджують цю ідею, аргументуючи тим, що багато українських чоловіків не можуть воювати з різних причин, наприклад, через стан здоров’я або наявність маленьких дітей.

Наразі невідомо, чи буде ухвалено цю пропозицію. Її ще мають обговорити на урядовому рівні.

Важливо також зазначити, що:

  • В Україні діє воєнний стан, який передбачає обмеження виїзду з країни для чоловіків призовного віку.
  • Багато українських чоловіків, які виїхали за кордон після початку війни, не мають можливості повернутися до України, оскільки їхні домівки зруйновані або вони знаходяться в зоні бойових дій.

Ситуація з українськими біженцями в Європі залишається складною та потребує подальшого вирішення.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News