17.5 C
Uzhhorod
Субота, 27 Липня, 2024

За підпал свого автомобіля, біля закарпатської ОДА Іван Данацко заплатить штраф 25 тисяч гривень

Ужгородський міськрайонний суд виніс ухвалу стосовно № 308/4620/22: Кримінальні справи (з 01.01.2019); Кримінальні правопорушення проти громадського порядку та моральності; Хуліганство.

Згідно матеріалів справи громадський активіст Іван Данацко 14 травня 2021 року близько 21 години 50 хвилини, знаходячись біля адміністративної будівлі Закарпатської ОДА, що за адресою: м. Ужгород, пл. Народна, 4, Закарпатської області, перебуваючи біля автомобіля марки «KIA Карнівал», д. н. р. з. Словацької Республіки, який на праві користування належить йому, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність та настання суспільно небезпечних наслідків, з мотивів явної неповаги до суспільства, грубо порушуючи громадський порядок та діючи із особливою зухвалістю діючи умисно шляхом підпалу, через відчинені двері водія, за допомогою невстановленого досудовим розслідуванням джерела запалювання, з хуліганських мотивів підпалив салон вказаного автомобіля, який попередньо облив легкозаймистою рідиною, в результаті чого полум`я розповсюдилось по всьому салону автомобілю, де в результаті задимлення прилеглої території та проведенням дій підрозділом Управління поліції охорони в Закарпатській області з ліквідації підпалу автомобіля було обмежено доступ до адміністративної будівлі чим було порушено режим роботи та припинено діяльність Закарпатської ОДА.

Спочатку справу кваліфікували за статтею 195 частиною 2 умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки. Згодом обвинувачення перекваліфікували у статтю 296 хуліганство.

Згідно ухвали суду Івана Данацка, визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення (проступку) передбаченого ч.1 ст. 296 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 1500 (однієї тисячі п`ятсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 (двадцять п`ять тисяч п`ятсот) гривень.

Цікаво, що засуджений на суді заявив, що авто загорілося внаслідок поганої енергетики. За словами Івана Данацка в соціальних мережах на ухвалу суду він буде подавати апеляцію.

Також цікаво, що в ухвалі суду вказаний час підпалу 21.50 хвилин коли за словами засудженого Закарпатська ОДА вже не працює.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News