12.5 C
Uzhhorod
Четвер, 19 Вересня, 2024

Зняття угорського пам’ятника в Мукачеві помста закарпатської мафії (відео)

Окружний суд угорського міста Дебрецена, продовжив термін утримання під вартою колишнього екс – закарпатського митника Йосипа Шаркаді – повідомляє Magyar Nemzet.

Історія з контрабандою сигарет та відео з житлом фігуранта справи минулого року сколихнула всю Угорщину.

В серпні 2022 року в аеропорту міста Дебрецен, приземлився вантажний літак з Дубаї в якому ніби мали бути автомобільні запчастини. Після митного оформлення товар був перевантажений в чотири польські фури, які були затримані угорськими правоохоронцями. Як виявилося вантаж не відповідав заявленими митними деклараціями, а становив 23 мільйони пачок сигарет на суму близько  три з половиною мільярди форинтів.

По факту контрабанди поліція затримала головного фігуранта справи – колишнього закарпатського митника Йосипа Шаркаді,а трьох його спільників оголосила в розшук.

Йосип Шаркадіді живе в Дебрецені вже понад півтора десятиліття. Раніше він був митником на угорсько-українському кордоні – з українського боку. Потім переїхав до Угорщини. Після його арешту в його будинку в Дебрецені провели обшук, де слідчі виявили шокуючу розкіш і велику суму готівки. На відео NAV видно, що жив він досить розкішно, навіть біде у ванній було позолоченим. Слідчі вилучили понад триста мільйонів форинтів у доларах і євро, сім розкішних автомобілів і майже півсотні розкішних годинників – тобто єдине рухоме майно в будинку становило щонайменше один мільярд форинтів.

Згідно повідомлення Magyar Nemzet  фігурант щоденно спілкувався з Павлом Балогою, який цікавився «цигарковим бізнесом» на кордоні. А Павло Балога – не хто інший, як молодший брат Віктора Балоги, представника клану Балоги.

«Останніми місяцями ім’я клану Балоги кілька разів з’являлося в угорській пресі. Вони по-варварськи незаконно скинули статую Турула з бастіону замку в Мукачеві.

Міфічний історичний символ Угорщини було знято з вершини замку в Мукачеві через кілька тижнів після того, як звузилася остання лазівка ​​з мільярдною контрабандою сигарет.

Згідно з матеріалами іноземних газет, В.Балогу заарештували на німецькому кордоні, коли він повертався додому з австрійського гірськолижного курорту. Потім його передали австрійській поліції, яка передала словацьким правоохоронним органам. Саме вони його вигнали, так би мовити, депортували на Закарпаття, перевіривши, що ця людина вже назавжди нев’їзна в Євросоюз. Хоча у зв’язку зі своєю забороною Віктор Балога видає себе як жертву незрозумілих угорських образ, жодне слово з цього не відповідає дійсності» – йдеться в повідомленні Magyar Nemzet.

«Віктору Балогу та його сім’ї вже заборонено в’їзд до Євросоюзу через загрозу національній безпеці. Цікаво, чим вони зараз займаються? Чи повернеться глава сімейства до торгівлі зброєю онлайн? Власне, у Віктора Балоги це було чудово. Він очолював адміністрацію Президента України Віктора Ющенка, коли під його дахом була запущена угода з продажу зброї на мільярд (!) доларів. Серед іншого вони продали Росії українські ракети, які тепер падають на голови українців» – задається питанням автор статті.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News