13.6 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Як позбутися евробляхи один із виходів – власники віддають її державі

В Україні вже понад 10 євробляхерів відмовилися від своїх автомобілів на користь держави, оскільки не можуть їх розмитнити, але не хочуть бути оштрафованими на 170 тисяч гривень за порушення терміну ввезення – про це розповіла громадська організація “АвтоЄвроСила”.

У повідомленні уточнюється, що державі передають переважно мікроавтобуси (буси), які не можна розмитнити під час пільгового періоду розмитнення, чий другий етап закінчується 8 лютого 2022 року.

Здебільшого українці передають автомобілі на іноземних номерах у військові частини.

Наразі існує два законні способи розв’язувати проблему з євробляхою, якщо немає можливості її розмитнити чи вивезти з України. Перший – перевести у митний режим “відмова на користь держави”. Другий законний спосіб позбавиться автомобіля на іноземній реєстрації, який знищено, пошкоджено в ДТП або вкрадено – закінчити митний режим транзит, тимчасового ввезення.

Якщо здати євробляху на розбирання, то штрафу у 170 тисяч гривень не уникнути. У митній базі є вся інформація (паспорт, прописка) про людей, які ввозили автомобілі у митному режимі транзит чи тимчасове ввезення.

Повідомляє – https://auto.today.ua

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News