16.9 C
Uzhhorod
Неділя, 8 Вересня, 2024

Відкрите звернення ради адвокатів Закарпатської області до правохоронних органів

Наша видання проводить активне та неупереджене розслідування відносно спроб з ініційованих рядом осіб зокрема – Ларисою Криворучку, Вадимом Хабібуліним та Степаном Сікорою дискредитувати голову закарпатської ради адвокатів Олексія Фозикоша шляхом написання неправдивих заяв до правоохоронних органів та публікацій (в жовтій пресі) стосовно нього.

Ми обіцяли, що це буде скоро але скоро наступило ще скоріше, як ми прогнозували.

Рада адвокатів Закарпаття звернулася до офісу Генерального прокурора України, прокуратурі Закарпатської області та прокуратури міста Ужгорода:

Відкрите звернення

Протягом тривалого часу група осіб, а саме Лариса Криворучко, Вадим Хабібулін та Степан Сікора, намагаються дискредитувати та дестабілізувати роботу органів адвокатського самоврядування Закарпаття та України.

Зокрема, за надуманою заявою Степана Сікори було відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 358 частини 1 ККУ (підроблення документів) відносно голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазикоша.

Схожа заява була подана Сікорою С.І. до Ради адвокатів України, але їй було відмовлено на підставі висновків спеціальної робочої групи, яка встановила:

  • Олексій Фазикош законно отримав свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю.
  • Мав місце тиск на Раду адвокатів України з метою змусити Олексія Фазикоша піти у відставку з посади голови Ради адвокатів Закарпатської області.

Важливо нагадати про подібний випадок у минулому:

  • Колишній очільник ВКК при КМУ Висоцький В.І. намагався здійснити незаконне кримінальне переслідування Олексія Фазикоша.
  • Це стало предметом звернення Закарпатської обласної ради та народних депутатів України до Генеральної прокуратури.
  • В результаті тривалих судових перепитій кримінальна справа №2101910 за статтею 358 частини 1 ККУ була закрита Апеляційним судом Закарпатської області, а рішення Мукачівського міськрайонного суду про скасування постанови про порушення зазначеної кримінальної справи залишено в силі.
  • Тоді адвокатам Закарпаття вдалося дати відсіч спробам втручання в діяльність органів адвокатського самоврядування регіону.

Складається враження, що останнім часом відбувається повторна спроба:

  • Втягнути правоохоронні органи в штучний конфлікт з органами адвокатського самоврядування України регіону та Закарпатської обласної ради, представником якої та радником голови обласної ради був Олексій Фазикош.
  • Громадянка Лариса Криворучко, позбавлена адвокатського свідоцтва Закарпатською КДК, використовує відповіді обласної прокуратури на свої запити, щоб інтерпретувати їх на користь того, що Олексій Фазекош винен у скоєнні кримінальних правопорушень.

З огляду на вищезазначене, Рада адвокатів Закарпатської області ставить питання про необхідність негайного закриття розслідування кримінального правопорушення за ознаками статті 358 частини 1 ККУ, зареєстрованого проти голови Ради адвокатів Фазикоша О.А.

Дружня та координована робота Ради адвокатів Закарпатської області, Закарпатського апеляційного суду та прокуратури Закарпатської області існує тривалий час і продовжується зараз, у нелегкі часи агресії Росії проти України.

У нас одне завдання – відстояти державний суверенітет України та побудувати правову державу.

Сподіваємося, що групі осіб з дуже сумнівною репутацією не вдасться дестабілізувати правову систему в нашому краї та роздмухати штучний конфлікт між адвокатурою Закарпатської області та правоохоронними структурами.

З повагою, Рада адвокатів Закарпатської області.

17.02.2024 року” – йдеться у зверненні.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News