17.5 C
Uzhhorod
Неділя, 8 Вересня, 2024

ВАКС продовжує розслідування справи стосовно корупційних дій Андрія Балоги

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) наклав арешт на мобільний телефон колишнього начальника відділу комунальної власності та земельних відносин управління міського господарства Мукачівської міської ради Закарпатської області Артура Саміляка. Це рішення було ухвалене 10 липня і повідомляється виданням «Слово і діло».

25 червня детективи НАБУ провели обшук в житлі Саміляка і вилучили у нього мобільний телефон Apple iPhone 14 Pro Max. НАБУ просило накласти арешт на телефон, оскільки він може містити докази у справі. В рішенні суду зазначається:

«Клопотання детектива НАБУ про арешт майна у кримінальному провадженні – задовольнити. Накласти арешт на мобільний телефон Apple iPhone 14 Pro Max чорного кольору, вилучений під час проведення обшуку 25.06.2024 за місцем проживання (Саміляка – ред.)»

Ця справа пов’язана з підозрами щодо мера Мукачева Андрія Балоги та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення рішення на сесії міськради про продаж земельної ділянки за заниженою майже у дев’ять разів ціною приватному товариству, фактичним контролером якого є Ланьо. Згідно з оцінками, земля з ринковою вартістю 84,6 млн грн була продана всього за 9,6 млн грн.

Окрім цього, мер також надав товариству розстрочку платежу на шість місяців. В результаті таких дій збитки для територіальної громади склали 74,9 млн грн.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News