16.9 C
Uzhhorod
Неділя, 8 Вересня, 2024

Ужгородський міськрайонний суд виніс вирок уродженці Хмельницької області, яка перейшла на бік окупантів

Ужгородський міськрайонний суд визнав винною уродженку села Пилява, Старосинявського району, Хмельницької області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Їй призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 10 років, з конфіскацією всього належного їй майна.

Обставини справи:

Жінка, будучи мешканкою міста Скадовськ Херсонської області, після повномасштабного вторгнення рф на територію України добровільно перейшла на бік ворога. Вона публічно висловлювала підтримку окупаційній владі, брала участь у пропагандистських заходах та агітувала за співпрацю з рф.

Суд встановив, що:

  • Жінка обійняла адміністративну посаду в окупаційній адміністрації міста Скадовськ.
  • Вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, спрямовані на легітимізацію окупаційної влади та сприяння її діяльності.
  • Своїми діями вона шкодила суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України, а також підривала авторитет державної влади.

Вирок суду:

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 10 років, з конфіскацією всього належного їй майна.

Важливість:

Цей вирок є свідченням того, що Україна невідворотно каратиме тих, хто зрадив свою країну та перейшов на бік ворога.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News